marți, 13 decembrie 2016

Pentru un implant dentar corect, apelati cu incredere la Clinica stomatologica sector 1, Dental Place!

In ultimii ani, in randul medicilor stomatologi din Romania s-au raspandit din ce in ce mai mult unele tehnici dentare moderne, precum implantul dentar fast & fixed, coroana ceramica CEREC, fatetele dentare ceramice, albirea profesionala a dintilor, si multe altele. Unii ar putea spune ca aceste noi tehnologii folosite sunt si foarte costisitoare. Desigur ca, din punct de vedere al unui raport calitate-pret corect, veti cheltui putin mai mult intr-un cabinet stomatologic Dorobanti precum Dental Place, pentru un implant dentar modern, decat in alta parte unde se lucreaza inca "rudimentar". Pentru detalii complete, nu ezitati sa accesati site-ul www.dental-place.ro!

Implant dentar fast & fixed


Ce presupune implantul dentar fast & fixed?
Multi dintre dvs. poate ca nu au auzit inca despre aceasta metoda noua si revolutionara de a va inlocui un dinte cazut, si de a putea sa mancati, sa zambiti si sa vorbiti din nou cu incredere! Implantul dentar fast & fixed este caracterizat de inlocuirea radacinii dintelui lipsa cu ajutorul unui surub dintr-un material extrem de rezistent, precum titanul. Acest surub se introduce in osul maxilarului si este suportul ideal pentru coroana dentara sau pentru lucrarea pe care urmeaza sa o faca medicul dentist.
Implantul dentar are ca singur scop refacerea dintelui de la radacina, si posibilitatea pacientului de a zambi din nou fara a tine gura inchisa si de a rade fara a-si acoperi gura cu palma. Beneficiile unui implant dentar fast& fixed sunt numeroase, incepand cu durata de utilizare indelungata, posibilitatea pacinetilor de a renunta la proteza dentara si de a musca din nou dintr-un mar fara probleme. De asemenea, mentionam si indeplinirea cu succes a unui dinte si a unei radacini naturale, si faptul ca pacientul se va obisnui aproape imediat cu implantul, solutia ideala ce rezista in timp, pentru inlocuirea dintilor pierduti.

Desigur, orice implant dentar presupune o tehnica ce tine de chirurgia dentara, dar nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere, pentru ca profesionistii Dental Place lucreaza in cele mai bune conditii, intr-o atmosfera placuta, cu instrumente sterilizate si totul complet igienizat, cu specialistii care au experienta in asemenea lucrari, si pacientii pleaca mereu multumiti de calitatea lucrarilor efectuate. 
 
Medicii nostri stomatologi vor raspunde prompt tuturor nevoilor si intrebarilor dumneavoastra. In cazul in care situatia dumneavoastra impune ca procedeu implantul dentar, solutiile alese de medicii nostri stomatologi vor fi intotdeauna adaptate cerintelor si nevoilor dumneavoastra. Dupa consultatia initiala, acestia v-ar putea recomanda un set de analize amanuntite, iar ulterior, daca situatia o cere, si in functie de nevoile dumneavoastra, se poate face si un implant dentar folosind tehnica SKY Fast & Fixed de la Bredent-Medical.
Cu ajutorul acestui sistem pacientul poate avea in aceeasi zi dinti ficsi cu ajutorul carora isi poate relua viata sociala in cel mai scurt timp. Daca doriti sa beneficiati de aceasta tehnica avansata si de a avea o lucrare fixa pe implanturi in aceeasi zi nu ezitati sa apelati la profesionistii de la de clinica Dental Place.

miercuri, 30 noiembrie 2016

Copii au nevoie de un medic stomatolog pediatru bine pregatit

Medicii stomatologi pentru copii au o menire foarte delicata in acest domeniu al sanatatii populatiei. Atunci cand lucrezi cu un copil lucrurile se schimba radical, iar medicul dentist trebuie sa fie mult mai atent si sa aiba capacitatea de a-i capata atentie si increderea. Medicii stomatologi pediatri trebuie sa aiba o experienta bogata si o calificare pentru ingrijirea dintilor celor mai mici dintre pacienti. 

Clinica stomatologica pentru copii

 
Atunci cand un copil se prezinta la medicul dentist impreuna cu parintii, stomatologul trebuie sa identifice mai intai etapa in care se afla dentitia celui mic. Cercetariile din domeniul medical au arata ca dintii copiilor incep sa apara in jurul a primelor sase luni din viata, insa situatiile pot diferi de la un caz la altul. Pana la varsta de sase sau sapte ani, copii incep sa isi piarda deja primul lor set de tinti, iar in cele din urma, cei noi care apar sunt inlocuitii de dintii secundari care devin si permanenti. Fara o ingrijire orala adecvata, cei mici pot dezvolta diferite afectiuni ale dintilor si pot dezvolta carii sau alte conditii medicale orale care pot persista toata viata. Din fericire astazi, gratie noilor descoperiri medicale de specialitate, medicina stomagologica pentru copii a atins noi etape de dezvoltare, reusindu-se astfel sa se previna diferite probleme medicale. 
 
Din pacate, tot astazi, din cauza noilor conditii de mediu, a alimentatiei nesanatoase si a mediului poluant, copii ajung sa dezvolte de pana la cinci ori mai multe boli infectioase orale decat astmul si de sapte ori mai mult decat febra sau alergia la fan. Pentru a preveni eventualele probleme orale in randul copiilor, parintii ar trebui sa isi obisnuiasca copii cu vizite regulate la clinica stomatologica pentru copii www.stomatologiecopiisector3.ro . La cabinetul stomatologic pentru copii , atat medicii dentisti cat si personalul medical din clinica este atent pregatit , iar conditiile de lucru sunt excelente.

miercuri, 9 noiembrie 2016

Dintii sufera din cauza dietei dezechilibrate

O dieta echilibrata, fara excese alimentare si ingredinte care pot ataca smaltul dintilor, precum bauturile acidulate sau gustarile bogate in zahar poate avea un impact major asupra sanatatii orale. Medicii dentisti recomanda consumul de cereale integrale, a painii fara zahar, a fructelor si legumelor proaspete fara dulceata si a proteinelor de calitate, precum carnea slaba, oualele, peste, branza si de ce nu fasolea uscata.

Cabinet stomatologic din Drumul Taberei


Conform nutritionistilor, fructele si legumele ar trebuie consumate zilnic, insa acestea ar trebui sa reprezinte doar jumatate din farfuria de la o masa, iar cealalta jumatate sa fie impartita intre cerealele integrale, produsele lactate cu un continut scazut de grasi si alimente bogate in proteine. Un lucru pe care probabil nu multa lume il cunoaste se refera la faptul ca atat fructele cat si legumele pot aduce beneficii esentiale asupra sanatatii orale. Astfel, anumite legume si fructe, precum capsunele si castravetii pot intari smaltul dintilor si pot tine la distanta anumite afectiuni orale. De asemenea, alimentele apoase si fibraoase, precum broccoli, conopida, spanacul, merele si salata verde, stimuleaza fluxul de saliva , ceea ce va facilita digestia alimentelor si reducerea retentiei de resturi alimentare in gura.

In alta ordine de idei, vizita regulata la cabinetul medicului dentist pentru examinarile periodice si pentru eventualele sedinte de periaj profesinal poate mentine gura sanatoasa. Utilizarea zilnica a unei paste de dinti bogata in fluor cat si a apei de gura si a atei dentare garanteaza o gura sanatoasa si lipsita de probleme. Pentru a beneficia de sfaturi avizate, tratamente de specialitate si de priceperea celor mai buni medici dentisti va recomandam cabinetul stomatologic din Drumul Taberei www.plazadent.ro . Aici veti intalni o echipa de medici si asistenti special instruiti ca sa ofere cele mai bune solutii pacientilor. Tot aici, medicii vor consulta pacientii si vor prescrie tratamente de calitate, iar cazurile urgente pot beneficia chiar si de aparate ortodontice.

joi, 27 octombrie 2016

Sanatatea orala este esentiala pentru o viata cat mai buna

Indiferent de clasa sociala sau varsta fiecaruia dintre noi, igiena orala trebuie sa reprezinte o carte de vizita ori de cate ori iesim in public . Pentru acest lucuru, pe piata exista nenumarate solutii pentru ca dintii sa isi recapete frumusetea naturala , iar problemele sa fie indepartate. Medicii stomatologi recomanda ca periajul dintilor sa fie efectuat zilnic, de cel putin doua ori pe zi, dupa principalele mese ale zilei si sa dureze aproximativ 3 minute.

Clinica stomatologica din sectorul 3


Saptamanal, oamenii ar putea folosi si apa de gura pentru a curata placa bacteriana . Datorita sistemului de sanatate publica foarte bine pu la punct, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii precum si pe teritoriul Australiei de Sud, majoritatea unitatilor de invataman sunt dotate cu cabinete stomatologice chiar in unitate. Aici, elevii pot merge pentur a li se verifica starea generala de sanatate a dintilor si eventual pot cere sa li se efectueze diferite interventii pentru a-si recapata sanatatea dintilor. In tarile dezvoltate exista chiar in orarul elevilor materii care invata elevii normele elementare ale protectiei sanatatii precum si ce trebuie sa faca pentru a avea o sanatate orala la cel mai inalt nivel. In cadrul acestor ore se invata si tehnicile de pastrare in siguranta a periutelor de dinti si cum pot cei mici sa se apere impotriva germenilor. 
 
Aceste norme se refera la faptul ca dupa periaj, periuta de dinti trebuie sa fie clatita sub un jet puternic de apa. Periuta de dinti trebuie depozitata la loc uscat si curat si nu trebuie imprumutata niciodata unei alte persoane pentru ca asa riscul aparitiei bolilor poate creste. De asemena trebuie sa sa se spele pe maini inainte de a folosi periuta de dinti si niciodata aceasta nu trebuie lasa la vedere, mai ales in baie, pentru ca particulele de praf si microbii de la toaleta se pot aseza pe perii acesteia. Cabinetul stomatologic din sectorul 3 al capitalei www.cabinetstomatolog.ro ofera solutii pentru o dantura sanatoasa. Tot aici, la clinica stomatologica din sectorul 3 veti gasi un personal foarte atent care va va oferi cele mai bune solutii pentru problemele semnalate de pacienti. Atat calitatea serviciilor precum si personalul se ridica la cele mai inalte standarde.

joi, 6 octombrie 2016

Multe probleme dentare se rezolva cu o vizita la medicul dentist

Dintii afectati de probleme medicale sau de lovituri pot dezvolta probleme mai mari care va cauza pacientului disconfort si durere. Atunci cand un pacient se va confrunta cu o un dinte fracturat sau fisurat, cu siguranta acesta nu se poate trata acasa. Singura solutie pentru amelioararea acestei probleme este vizita la un medic stomatolog specializat din cadrul clinicii stomatologice velvetdental.ro

Dupa o inspectie vizuala a cavitatii bucale si eventual o investigatie mai amanuntita, medicul curant va lua sau nu decizia unei interventii chirurgicale de scoatere a dintelui sau de montare a unui aparat ortodontic. Cu ajutorul chirurgiei dentare orice problema bucala poate fi rezolvata . Multumita avantului tehnologic, a descoperirilor din domeniu si a bunei pregatiri a medicilor dentisti din Romania , majoritatea problemelor dentare pot fi rezolvate sau ameliorate. 

Chiar daca dintii sau dintele afectat poate arata bine la o prima investigatie vizuala, acesta poate cauza in cele din urma neplaceri atunci cand intra in contact cu o variatie de temperature (atunci cand dintele devine sensibil la bauturile fierbinti sau foarte reci). Totusi, in situatia in care un dinte este sensibil in mod permanent, cauza disconfortului cauzat poate fi data de deteriorarea unui nerv sau de dilatarea unui vas de sange. De retinut este faptul ca atunci cand dintele emana o durere intense pentru cel putin doua zile, ar fi cazul sa va faceti o programare la medicul dentist pentru o investigatie amanuntita. 

Doar in urma investigatiei medicale de specialitate veti sti cu exactitate daca dintele sau dintii sunt fracturati, rupti sau prezinta o alta problema. Un alt semn de alarma trebuie tras si in situatia in care dintele devine dureros in urma unei muscaturi (de exemplu atunci cand muscati dintr-un mar) . Problema dintilor care cauzeaza dinsconfort din diferite motive afecteaza sute de mii de oameni in fiecare zi, insa datorita avantului medicinii exista remedii pentru toate problemele aparute si cunoscute.

marți, 5 iulie 2016

Numai un ortodont poate sa recomande tipul de aparat dentar potrivit copilului tau



In prezent, sa obtii un zambet frumos este realizabil cu ajutorul ortodontiei, o specialitate a stomatologiei  care corecteaza alinierea dintilor prost pozitionati sau localizati. Rezultatele ortodontiei sunt mai eficiente in timpul copilariei, deoarece in procesul de crestere si dezvoltare este mai usor sa se corecteze defectele osoase si malpozitiile dentare astfel incat la maturitate persoana respectiva sa se bucure de dinti frumosi si drepti. 

De la o anumita varsta copilul va incepe sa fie preocupat de modul in care arata, il va preocupa chiar si modul in care zambeste. In unele cazuri, este esential sa se poarte aparat dentar. De multe ori, motivul este ca dintii sunt strambi, se suprapun sau muscatura nu este normala (malocluzie). Problemele cu dintii pot fi cauzate de cariile dentare, pierderea timpurie a dintilor de lapte, accidente sau anumite obiceiuri, cum ar fi supt degetul mare. De asemenea, problemele dentare pot fi ereditare. Prin urmare, daca tu sau cineva din familia ta a purtat aparat ortodontic este foarte probabil ca si copiii sa aiba nevoie sa poarte.

Aparatul ortodontic

De regula, medicul dentist la care copilul merge periodic va observa problema si va recomanda sa se consulte un ortodont. Ortodontul este cel care decide daca copilul are nevoie de aparat ortodontic sau nu si ce tip i se potriveste. Nu exista o varsta anume la care copilul ar trebui sa mearga pentru prima data la un ortodont. Unii copii merg la 6 ani, altii la 10 de ani si altii merg cand ajung la varsta adolescentei. Multi specialisti recomanda vizita la ortodont la 7 ani, perioada in care se pot observa  maclocuziile sau spatierile mari intre dinti.

Exista o varietate de tipuri de aparate ortodontice: mobile (indicate incepand cu varsta de 4 ani) si fixe (metalice, ceramice, safir, Speed, autoligaturant Damon,  lingual: STB Light lingual system si Incognito).
Clinica stomatologica Bucuresti, Velvet Dental, este locul in care problemele de ortodontie ale copiilor pot fi rezolvate. Aveti nevoie de mai multe informatii? Parcurgeti velvetdental.ro sau contactati-ne telefonic!

vineri, 10 iunie 2016

Cu proteze dentare bine lucrate nu va puteti pierde zambetul

Proteze dentare sector 2”, o asociere de cuvinte care v-a adus pe site-ul www.elvetodent.ro, locul in care va puteti programa la clinica noastra cu scopul de a va rezolva problema. De regula, oamenii iau in calcul ca va veni o zi in care vor avea nevoie de o proteza dentara din cauza pierderii dintilor, insa in mod eronat asociaza aceasta situatie cu imbatranirea. In mod normal, daca aveti grija de dintii dumneavoastra si efectuati in mod regulat vizite la cabinetul stomatologic pentru a preveni dezvoltarea bolii parodontale, ati putea sa aveti o dantura sanatoasa pentru o viata intreaga.

Proteze dentare sector 2

Sa salvezi dintii sanatosi este cu mult mai bine decat sa-i pierzi pe toti! Dintii naturali si chiar radacinile dintilor naturali previn pierderea de masa oasoasa folosindu-se ca armatura pentru poduri si pentru protezele detasabile. In mod normal, medicul dentist va incerca sa salveze un numar cat mai mare de dinti naturali. Protezele sunt lucrate pentru pancientii care si-au pierdut toti dintii. Cu noile tehnologii la indemana pot fi fabricate proteze care sa nu produca disconfort pacientului si sa aiba un aspect natural.
Protezele pot fi totale sau partiale. Cele totale acopera atat maxilarul inferior cat si pe cel superior, acestea pot fi inserate dupa ce se extrag toti dintii si se vindeca tesuturile (proteza totala conventionala) sau imediat dupa extractia dintilor (proteza totala imediata). La randul sau, proteza partiala poate sa corecteze lipsa catorva dinti si sa mentina aliniamentul acestora. Atat proteza totala cat si cea partiala sunt realizate individual, pentru fiecare persoana in parte, ofera un aspect natural, sunt realizate din materiale durabile si corecteaza probleme precum cele de masticatie, fonatie etc.
Elveto Dent, cabinet stomatologic Colentina, este locul in care puteti sta de vorba cu un specialist care sa va recomande proteza dentara potrivita pentru dumneavoastra.

miercuri, 25 mai 2016

Poate fi un implant dentar recomandat tuturor pacientilor?

Cel mai probabil, ati ajuns pe site-ul www.dentalcrownhealth.ro cautand “implanturi dentare Bucuresti”. Ati ajuns bine! Acesta este locul in care intrebarile dumneavoastra primesc raspuns!
Cu siguranta, recomandarea unui implant dentar se va face intotdeauna tinand cont, in primul rand, de istoricul medical al pacientului si de varsta. De necontestat este faptul ca implantul nu poate fi realizat la persoane cu diverse boli grave precum: diabet, leucemie acuta, SIDA, etc.

Implanturi dentare Bucuresti

Este riscant sa faci o astfel de interventie unei persoane care are diabet, deoarece vindecarea poate intarzia din cauza cresterii glicemiei. Nu se fac interventii de acest fel persoanelor care au glicemia de peste 126 mg/dl. In cazul in care diabeticul urmeaza un tratament corespunzator si un regim alimentar corect, este putin probabil sa apara complicatiile, iar interventia poate fi facuta in colaborare cu un medic diabetolog. 
 
De asemenea, nu se fac implanturi persoanelor care sufera de paradontoza, inainte ca aceasta sa fie tratata. Nici persoanelor care fac chimioterapie nu le pot fi facute implanturi. Femeile gravide vor trebui sa amane realizarea unui implant dentar pana ce va trece perioada de graviditate. 
 
In ceea ce priveste varsta, notam ca nu se fac implanturi copiilor in perioada de crestere, deoarece oasele maxilare nu sunt formate. Pe de alta parte, pacientilor in varsta le pot fi facut implanturi cu conditia sa fie sanatosi si sa permita osul (minim 12 milimetri inaltime si 5 milimetrii grosime). Literatura de specialitate ne indica ca aproximativ 80% dintre adulti au cel putin un dinte lipsa, insa procentul celor care considera ca situatia trebuie evaluata si rezolvata este mic. Sunt persoane care se tem de interventie si probabil ca acesta este unul dintre motivele pentru care nu apeleaza la stomatolog. O astfel de grija este inutila! Anestezia care se face inainte de interventie contribuie major la starea pacientului, care nu va simti nici cel mai mic disconfort.

luni, 9 mai 2016

Cum sa traim si sa ne adaptam aparatului dentar ?

Cabinetul dentar din Drumul Taberei plazadent.ro va ofera sfaturi pretioase despre portul aparatelor ortodontice si adaptarea acestora la viata cotidiana, printr-o ingrijire constanta si o igiena ireprosabila. Aparatul dentar pe care dentistii de la clinica de stomatologie din sectorul 6, il,recomanda pacientilor cu nevoi specile , este un dispozitiv care va necesita un minim de timp de adaptare caci uneori puteti simti la inceput dureri si neplaceri. 

Clinica de stomatologie din sectorul 6


Totusi efectul este minim caci specialistii nostri va acompaniaza cu cea mai buna consiliere pentru a se adapta acestor dezagrimente.In primele zile ce preceda instalarea aparatului veti intampina unele dificultati in masticatie si probabil in pronuntarea unor cuvine si sunete. Aceste probleme se termina foarte repede de indata ce veti simti ca va adaptati noului stadiu.Totusi ce ramane foarte important, este mentinrea unei igiene dentare ireprosabile. Cand purtam un apart dentar, imposibil sa ne spalam pe dinti doar o data pe zi, este necesara utilizarea unui fir dentar suplimentar pentru a se asigura ca nici un reziduu nu ramane captiv in aparat. Alimentele ce se depoziteaza provoaca in mod sigur carii dificil de reparat din cauza lipsei de accesinilitate. Puteti de asemenea sa reconsiderati si unele obisnuinte alimentare care nu sunt in concordanta cu putarea aparatului dentar.

 Este recomandat sa reduceti consumul de zahar pentru a evita petele albe cand veti inlatura aparatul. Bacteriile placii dentare produc acidul in contact cu zaharul si contribuie la decalcificarea dintilor ceea se provoaca in mod egal aparitia dezastruoasa a cariilor. Este imperios deci sa evitam alimentele cu textura ce poate strica sau deplasa pozitia corecta a aparatului. Ne referim desigur la alimente dure de tipul merelor , morcovii cruzi sau nucile care risca degradarea unor parti din aparatul dentar. 

De asemenea trebuie sa se evite caramelul, guma de mestecat si alte substante ce se pot ascunde intre spatiile aparatului , pozitii dificil de penetrat. Contentia este faza ce va permite sa finalizam misiunea de indata ce aparatul dentar este scos definitiv si se vizeaza mentinerea dintilor in buna pozitie. Puteti avea de ales intre contentia permanenta si o contentie amovibila. Dentisul va va recomanda in mod sigur o contentie permanenta pentru a evita riscul de a uita sa o instalati in timpul somnului, repaus ets. Dar si solutia amovibila este o alternativa eficace daca sunteti rigurosi si respectati consiliile stomatologului. In orice caz nu ezitati sa ne consultati pe platforma plazadent.ro pentru orice nelamurire si neliniste in privinta adaptarii vietii dumneavoastre la aparatul dentar.

miercuri, 4 mai 2016

Ce stiti despre sanatatea dintilor dumneavoastra?

Problema noastra, a oamenilor, in general, este ca nu acordam prea multa atentia sanatatii dentare. Iar daca acordam aceasta atentie, o acordam in mod superficial, fara sa ne gandim serios la ceea ce trebuie facut pentru ca dintii nostri sa fie sanatosi.

Aparat dentar

Astfel, daca pana acum ati auzit de aparat dentar safir sau de aparate ortodontice, dar nu stiti la ce se folosesc ele, iata ca va lamurim noi: acestea sunt apanate directe ale stomatologiei, fiind numai cateva dintre leit-motif-ele acestui domeniu. De altfel, acest domeniu, nu trebuie, sub nicio forma, ignorat, intrucat de sanatatea dintilor nostri depinde intreaga noastra sanatate, oricat de greu ne-ar veni sa credem asa ceva. 
 
Astfel, daca ar fi sa desfacem aceasta disciplina medicala, am afla ca stomatologia in sine cuprinde mai multe ramuri, dupa cum urmeaza: pedodontia (stomatologia destinata celor mici), ortodontia (se ocupa cu asezarea normala a dintilor), endodontia (tratamentul efectiv al canalelor dentare), parodontologia (chirurgia stomatologica), protetica (lucrari de tip proteza) si chirurgia orala (extractii dentare, etc).
Ceea ce este foarte bine de stiut este ca sanatatea dintilor nostri nu se capata, ci se intretine, astfel ca ea ar trebui sa fie tinuta sub control chiar de cand suntem copii. Daca sunteti parinti de copii mici, fiti responsabili si faceti-le un bine sa ii duceti la medicul stomatolog pentru a preveni eventualele probleme ulterioare, pentru ca stomatologia are rol si de preventie, nu numai de a trata. 
 
Poate va intrebati la ce anume va poate ajuta o dantura sanatoasa. Daca ati ajuns sa va intrebati asa ceva, credeti-ne pe cuvant ca trebuie, automat sa mergeti la medicul dentist, intrucat cu siguranta aveti probleme cu digestia (masticatia este deosebit de importanta in acest sens), probabil sa aveti si probleme si cu dictia (intrucat o dantura necorespunzatoare este responsabila, de asemenea, pentru asa ceva) si, nu in ultimul rand, posibil sa aveti probleme si cu mirosul neplacut al respiratiei. 
 
In plus, fata de vizitele regulate la medicul stomatolog, trebuie sa ne intretinem si noi, in particular, sanatatea dintilor prin periaje zilnice (de indicat dupa fiecare masa sau macar de trei ori pe zi, cel mai important dintre ele fiind cel de dinainte de culcare, intrucat pe timpul noptii se produc cele mai mari leziuni ca rezultat direct al mancarii depuse printre dinti).
Vedeti? Sa va mentineti sanatatea dentara este foarte important. Luati aminti si nu neglijati acest subiect!
Daca ati hotarat sa mergeti la stomatolog va putem recomanda clinica stomatologica velvetdental.ro .

joi, 28 aprilie 2016

Prevenirea si recomandarile dentistului pentru copii

Clinica stomatologica pentru copii www.stomatologiecopiisector3.ro este specializata in pediatria dentara si poate conferi cela mi avizate sfaturi si tratamente pentru micutii din familia dumneavoastra. 

Clinica stomatologica pentru copii

Specialistii nostri recomanda parintilor o formare competenta si informatii pretioase pentru o sanatate buco-dentara armonioasa pentru micuti. Acestia trebuie sa instaureze un program cotidian de igiena dentara pentru a induce copiilor bazele bune pentru sanatatea dintilor de lapte dar si a dintilor permanenti. Inainte de varsta de un an trebuie sa stergeti tesuturile bucare ale copiilor cu comprese imbibate in serum fiziologic. Din momentul in care cavitatea bucala contine deja cativa dinti de lapte trebuie inceput periajul cu apa, pana cand copilul va invata sa scuipe surplusul de pasta de dinti. Florul din pasta de dinti este adesea pus in polemica dar beneficiile acestuia in lupta anti cariilor este augmentata si validata. Dentistul pentru copii enumera augmentarea mineralizarii dentare, inversarea demineralizarii si inhibarea bacteriilor cariogene. Mecanismele actiunii florului sunt topice si sistematice cu o eficacitate vadita a florului topic. In 1981 Academia din Elvetia de Stiinte Medicale a recomandat folosirea sarii domestice cu 250 ppm de flor pe kilogram de sare. Introducerea florului in sare reinforteaza dintii si evita aparitia cariilor .Aportul standard consiliat este de 0.05 mg /kg pe zi.
Totusi pentru copii, este necesara o supraveghere constanta a utilizarii florului caci in cantitati ce depasesc normele recomandate acesta poate conduce la supra mineralizarea dintilor permanenti. Leziunile florului sunt mai ales estetice prin depuneri legere si marcate a petelor brune severe pe suprafata emailului.
Intre 0 si 6 ani , perioada de mineralizare a incisivilor permanenti se datoreaza mai ales pastei de dinti. Pentru buna prevenire se recomanda folosirea unei paste de dinti adaptate copiilor, cu o concentratie scazuta de flor. De asemnea parintii trebuie sa fie vigilenti cand ii las pe micuti sa isi spele singuri dintii caci acestia au tendinta de a inghiti pasta de dinti. Cantitatea trebuie deci redusa la talia unui bob de mazare. Copiii care isi curata dintii de doua ori pe zi pot consuma o doza de flor de pana la 0.05 mg/kg numai prin spalarea pe dinti. O supraveghere minutioasa trebuie acompaniata de vizite regulate la cabinetul nostru specializat in stomatologia pentru copii unde dentistii va vor da cele mai bune recomandari si tratamente. Va asteptam la www.stomatologiecopiisector3.ro

marți, 5 aprilie 2016

Legatura dintre dinti si inima

Stiati ca exista o legatura directa intre dinti si inima dumneavoastra? Jurnalul de Parodontologie a efectuat un studiu care confirma ca persoanele cu boala parodontala au un risc mai mare de boli sistemice, precum bolile cardiovasculare. 
 
In urma acestui studiu s-a constatat ca gingiile bolnave sunt mult mai susceptibile de a elibera un nivel ridicat de bacterii si endotoxine daunatoare. Aceste endotoxine, care sunt produse de bacterii, pot intra in sange si se pot raspandi in tot corpul. De aceea, exista aceasta legatura directa intre dinti si inima.

Stomatolog Bucuresti

Dar sa facem un pas inapoi si sa explicam ce este boala parodontala. Deseori numita si boala a gingiilor sau pyorhea, aceasta este o afectiune inflamatorie cauzata de bacteriile care afecteaza tesutul care inconjoara radacinile dintilor. Este cauza principala a pierderii dintilor la adultii din intreaga lume, insa poate fi prevenita foarte usor, daca se ingrijesc adecvat dintii. 
 
Printre simptomele bolii parodontale, putem enumera urmatoarele: respiratie urat mirositoare, care nu dispare, gingii rosii sau / si umflate, sensibilitatea si sangerarea gingiilor, durere la mestecat, pierderea dintilor, sensibilitate dentare, gingii restractate. 
 
Asociatia American Heart estimeaza ca aproximativ 80 de milioane de oameni sufera de boli de inima si aproape un milion mor in fiecare an din aceasta cauza. O persoana poate cheltui cu usurinta sute de euro in fiecare an in incercari de a preveni aceste afectiuni, luand medicamente scumpe, mancand alimente sanatoase sau facand foarte mult sport. Insa nu multi se gandesc sa investeasca si intr-o periuta buna de dinti si controale periodice la un stomatolog Bucuresti
 
Avand in vedere consecintele, spalatul pe dinti si folosirea atei dentare parca incep sa para mai importante acum. Si, desigur, cea mai buna aparare impotriva bolilor de inima este sa va consultati periodic cu medicul dumneavoastra de incredere, pentru a afla modalitati de reducere a riscurilor. 
 
Va asteptam la www.velvetdental.ro, cabinet stomatologic Bucuresti, pentru controlul periodic si curatarea profesionala. O echipa intreaga de medici dentisti, specializati in toate domeniile, va asteapta cu cele mai inovative tratamente. Fiecare persoana beneficiaza de tratamente personalizate, in functie de starea sa de sanatate si de obiectivele pe care le are.

marți, 29 martie 2016

Importanta relatiei medic-pacient in cabinetul dentar



Multi oameni inca percep intalnirea cu medicul dentist ca pe una complet neplacuta, de care se tem si pe care o amana pe cat posibil. Aceasta temere este de cele mai multe ori neintemeiata, pentru ca tratamentele moderne presupun astazi aplicarea unor tehnici de stomatologie fara durere, astfel incat lucrarile dentare nu ar mai trebui sa ne inspire frica. Metodele moderne de rezolvare a majoritatii problemelor dentare au cunoscut o evolutie spectaculoasa, care este in continua perfectionare, iar interventiile care se fac la momentul potrivit nu mai implica disconfort pentru pacient. Pentru multi dintre medicii clinicilor moderne confortul pacientului in timpul tratamentului este esential si de aceea se deruleaza in cadrul acestora diferite programe de educatie si preventie, care sa le vina in ajutor pacientilor si care sa ii ajute sa constientizeze riscurile amanarii vizitei la medicul dentist.

Stomatologie fara durere



Pentru a aduce imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste modul in care oamenii percep experienta din cabinetul stomatologic, deja multe dintre clinici incearca astazi sa implementeze o noua abordare in colaborarea lor cu pacientii.





Astfel, un prim pas este o comunicare mai buna intre medic si pacient. Barierele intre cele doua persoane care s-au perpetuat de-a lungul timpului nu mai exista astazi si astfel persoana tratata trebuie sa aiba acces la informatie, el stie exact ce diagnostic are si ce tip de tratament i se va aplica.




De asemenea, atmosfera conturata in cabinet are o mare influenta asupra starii de spirit a pacientilor si de aceea la Clinica Dental Crown Health totul este relaxat, efectele benefice ale aromaterapiei pot fi resimtite de catre vizitatori, iar echipa medicala ofera intreaga atentie si sprijin fiecarui pacient. In functie de momentul zilei si de starea de spirit a acestuia, personalul va recomanda o anumita aroma, care are rolul de relaxare si destindere. Astfel, acest cabinet stomatolog in sector 3 ne ajuta sa ne depasim temerile, cu mult tact si delicatete, pentru a ne bucura doar de beneficiile unui tratament medical de calitate, fara a experimenta starile de anxietate pe care uneori le resimtim la intalnirea cu medicul stomatolog. De aceea, daca vrei sa afli mai multe detalii despre aceasta clinica, iti recomandam site-ul cabinetstomatolog.ro unde vei gasi toate informatiile de care ai nevoie.

joi, 25 februarie 2016

Sfaturi pentru a mentine sanatos dintii copiilor


Stomatologie pentru copii in sectorul 3








Copiii mici sunt usor de influentat, fiind perioada perfecta in care ii puteti invatat cum sa se ingrijeasca si sa duc a o viata sanatoasa. Ca parinte, probabil aveti multe intrebari despre cum ar trebui sa isi mentina copiii dintii sanatosi.






Cand ar trebui sa inceapa igiena dentara? Aceasta ar trebui invatata si practicata inca de dinainte de aparitia primului dintisor. Puteti curata gingiile celor mici cu un prosop umed, pentru a indeparta placa si bacteriile.






Cand ar trebui sa inceapa sa se perieze cei mici? Periajul trebuie inceput imediat cum apar dintii de lapte si trebuie facut de doua ori pe zi. Se poate folosi o periuta de dinti pentru copii, care este mai mica si mai moale, pe care puneti pasta de dinti cam de marimea unui bob de orez. Tot atunci trebuie folosita si ata dentara.






Cand ar trebui copilul dus la dentist pentru prima data? Acest lucru ar fi bine sa fie facut pana ca cel mic sa implineasca 1 an. Chiar daca nu are dinti aparuti, puteti primi sfaturi despre ingrijirea orala.






Cand ar trebui ca cel mic sa se spele singur pe dinti? In general, pe la varsta de 2 sau 3 ani, copiii cam reusesc sa se perieze singuri, cu sau fara supravegherea unui adult. Ar fi bine ca la inceput sa fiti cu ochii pe ei, ca sa va asigurati ca fac asta de doua ori pe zi.






Pentru mai multe sfaturi, puteti face o programare celui mic la Stomatologiecopiisector3.ro. La cabinetul nostru avem servicii pentru toate varstele .


Daca aveti nevoie de un dentist pentru copii puteti vizita site-ul nostru.

vineri, 5 februarie 2016

Aspecte privind ingrijirea cavitatii orale in timpul sarcinii

Clinica stomatologica Bucuresti


Atunci cand avem in vedere asteptarea unui copil, trebuie sa fim constienti de toate schimbarile pe care acest lucru le presupune. O sarcina aduce cu sine modificari ale alimentatiei, precum si la nivelul secretiilor hormonale, aspecte ce vor influenta foarte mult si mediul cavitatii orale. Astfel, scaderea pH-ului de la acest nivel va favoriza acumulari de placa bacteriana si de tartru si poate favoriza aparitia cariilor si a altor afectiuni dentare bazate si pe scaderea nivelului de calciu activ. De aceea, cand discutam despre o sarcina planificata, viitoarea mama ar trebui sa ia in considerare anumite masuri de preventie a acestor riscuri, consultand medicul stomatolog, care o va indruma catre proceduri de fluorizare si igienizare periodica a danturii.
De asemenea, pentru ca depunerile de tatru si placa bacteriana, ca urmare a modficarilor ce au loc la nivel hormonal pot afecta in mod hotarator sanatatea dintilor, este necesar ca femeia sa aiba grija sa mentina o igiena orala mai riguroasa, facand apel la toate metodele prin care se poate realiza aceasta. Gingivita este o alta afectiune care se instaleaza la aproape jumatate dintre mame in timpul sarcinii, provocand leziuni la nivelul tesuturilor moi, mai mult sau mai putin evidente.
Nu trebuie sa acceptam faptul ca o sarcina impune in orice caz anumite pierderi la nivelul danturii si ca acest lucru este imposibil de evitat. Acordand atentie unei igiene riguroase si facand vizite regulate la cabinetul medicului dentist, cu siguranta vom reusi sa ne pastram sanatatea danturii si aspectul sau frumos. De aceea, pe intreaga perioada a sarcinii ar trebui sa acordam atentie danturii, iar eventualele interventii ar trebui sa se realizeze in al doilea trimestru, cand sensibilitatile sunt mai scazute si se pot face anumite lucrari de remediere a unor afectiuni aparute.
Atfel, la Velvet Dental, o clinica stomatologica moderna in Bucuresti, poti fi sigura ca vei beneficia de cele mai bune sfaturi si servicii din partea unor specialisti dedicati. Ei vor sti cum sa adapteze metodele de tratament pentru nevoile fiecarei persoane in parte si indiferent de domeniul in care ai nevoie de un medic, de la un aparar dentar si pana la implantologie, in echipa aceasta va exista o persoana avizata. Orice informatii iti stau la dispozitie pe site-ul velvetdental.ro.

luni, 11 ianuarie 2016

Ce trebuie sa facem in cazul unei vizite la stomatolog

Stomatologie in sector 6

Pentru unele persoane, o vizita la stomatolog reprezinta un adevarat motiv de stres, la gandul tratamentelor dureroase sau la acele folosite pentru anestezii si lucrari pe canal. Totusi, chiar daca aceste interventii nu vor avea loc, totusi trebuie sa stim ce avem de facut inainte, dar si in timpul controlului din cabinetul dentar.
Odihna cu o seara inainte
Pentru a pasi relaxati si increzatori in cabinetul stomatologic este bine sa fii odihnit si sa poti dormi bine in noaptea anterioara. In acest mod vei avea si un nivel de stres mai scazut, vei putea comunica mai bine cu medicul si vei resimti un nivel mai scazut de disconfort, daca va fi cazul unei interventii mai complexe.
Importanta micului dejun
Este bine sa nu ajungem la stomatolog inainte a fi mancat ceva, pentru ca astfel vom fi mai sensibili si este posibil sa resimtim slabiciune ori ameteala. Medicii ne recomanda sa luam un mic dejun usor, care sa contina o cantitate redusa de proteine si de grasimi sanatoase, dar si un fruct dulce.
Igiena cavitatii orale
Inainte de a pleca spre cabinetul stomatologic, avem datoria de a efectua un periaj dentar corespunzator, pentru a indeparta orice resturi alimentare si este recomandabil sa folosim ata dentara si o apa de gura antibacteriana. In acest mod vom usura misiunea medicului si ne vom asigura ca vom fi tratati cu atentie si respect.
Informarea medicului cu privire la medicamentatia si afectiunile de care suferim
Este foarte important ca inainte de a ne supune unui anumit tip de tratament, sa ne informam medicul stomatolog de afectiunile de care suferim. Astfel, daca suntem cardiaci sau ne confruntam cu boli infectioase, ori cu diabet avem obligatia de a il anunta pe dentist, astfel incat acesta sa poata lua cele mai bune decizii pentru sanatatea noastra. De asemenea, daca ne aflam sub un tratament medicamentos, trebuie sa anuntam acest lucru, pentru ca anumite substante pot interfera cu cele administrate de stomatolog.
Daca esti in cautarea unui centru de stomatologie in sector 6, cea mai buna solutie este Plaza Dent. Acesta este un cabinet stomatologic in Drumul Taberei, unde beneficiezi de experienta si specializarea superioara a medicilor, dar si de dotarile de ultima ora. Site-ul plazadent.ro ne pune la dispozitie toate informatiile de care avem nevoie.