Bolile cardiovasculare sunt unele dintre cele mai intalnite afectiuni cu care se confrunta oamenii in prezent, astfel ca medicii cardiologi realizeaza numeroase analize EKG, pentru care este folosit electrocardiograful, chiar si in cazul unor pacienti tineri.
Cu toate ca, in trecut, bolile de inima erau mai des intalnite la persoanele trecute de prima tinerete, in ultimii ani, tot mai multi tineri sufera de diferite afectiuni cardiovasculare. De aceea, este recomandat ca o data pe an, fiecare individ sa faca un EKG, acesta fiind o modalitate foarte eficienta de a monitoriza sanatatea inimii.
Cum se utilizeaza electrocardiograful?
Electrocardiograful este dispozitivul medical folosit pentru efectuarea analizei cunoscute ca electrocardiograma sau EKG. Acesta trebuie sa fie folosit numai de personal medical autorizat, desi procedeul de utilizare este unul destul de simplu.
Pacientului care este supus unei astfel de analize i se aplica mai multi electrozi pe corp – sub forma de ventuze, pe piept, si sub forma de clesti, la incheieturile mainilor si la glezne – care vor masura activitatea electrica a inimii. Acesti electrozi sunt conectati la electrocardiograf, care tipareste pe o hartie speciala activitatea inregistrata de acestia.
Electrocardiograf | Aparatura medicala | TesaMedical.ro
Ulterior, medicul cardiolog va interpreta inregistrarile facute de aceasta aparatura medicala pentru a observa daca inima functioneaza corect sau sunt prezente anumite anomalii, care pot anunta existenta unei afectiuni cardiace.
Ce boli pot fi identificate cu ajutorul EKG-ului?
Categoria de boli cardiovasculare este una foarte vasta, astfel ca cele mai comune afectiuni care pot fi identificate prin intermediul analizei EKG sunt:- tahicardie (ritm cardiac rapid) sau bradicardie (ritm neregulat);
- semne ca exista o cantitate mare de electroliti in sange, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu;
- prezenta sau existenta anterioara a unui infarct miocardic;
- boala arteriala coronariala sau deteriorari ale inimii cauzate de aceasta;
- tulburari cardiace sau metabolice, care determina o conducere anormala a impulsurilor cardiace;
- miocardita sau pericardita – inflamarea inimii sau a mucoasei acesteia.
Toate aceste sunt posibile datorita aparaturii medicale de ultima generatie, care este disponibila numai la distribuitori autorizati, cum este TesaMedical.ro, un magazin online de aparatura medicala care se adresaza atat personalului medical, cat si oamenilor obisnuiti.

