joi, 10 noiembrie 2022

Ce este un implant dentar si cat este de eficient pentru sanatatea orala?




In ciuda imbunatatirilor din domeniul ingrijirii dentare, milioane de persoane sufera de pierderea dintilor - in principal din cauza cariilor, a bolilor parodontale sau a ranilor. Timp de multi ani, singurele optiuni de tratament disponibile pentru persoanele cu dinti lipsa au fost protezele dentare.

Vestea buna este ca, in prezent, exista posibilitatea aplicarii unui implant care se comporta si arata exact ca un dintre natural. Pacientii care sunt in cautarea unei clinici specializate in aplicarea implantului dentar in Bucuresti pot lua in considerare cu incredere Elveto Dent. Pentru cei care inca nu stiu, implanturile dentare sunt radacini artificiale care ajuta la inlocuirea dintilor. Acestea ofera o fundatie puternica, capabila sa reziste si toata viata, care este intretinuta in mod corespunzator.

Implanturile dentare pot fi o solutie pentru toata lumea?


In majoritatea cazurilor, orice persoana sanatoasa care poate sa faca fata unei extractii dentare de rutina sau unei interventii chirurgicale orale poate fi luata in considerare pentru aplicarea unui implant dentar. Pacientii trebuie sa aiba gingiile sanatoase, astfel incat acestea sa poata sustine implantul.

Fumatorii inraiti, persoanele care sufera de afectiuni cronice - cum ar fi diabetul sau bolile de inima - sau pacientii care au facut de curand radioterapie in zona capului/ gatului trebuie sa fie evaluati individual. Din fericire, clinica stomatologica din sectorul 2, Elveto Dent, cuprinde o multime de specialisti care il pot consulta corect pe pacient. 

Implant dentar in Bucuresti | clinica stomatologica din sectorul 2 | Elveto-Dent.ro


 


Cat de dureroase sunt implanturile dentare?

Majoritatea persoanelor care au urmat aceasta procedura spun ca interventia implica un disconfort foarte mic. Pentru ca se utilizeaza anestezia locala, majoritatea pacientilor afirma ca implanturile implica mai putina durere decat o extractie dentara. Cei care sunt in cautarea unei clinici specializate isi pot indrepta atentia catre Elveto-Dent.ro amplasata in Bucuresti, sectorul 2.

Din fericire, implanturile dentare necesita aceeasi ingrijire la fel ca dintii naturali, inclusiv periajul, folosirea atei dentare, clatirea orala cu o apa de gura antibacteriana si controale dentare regulate.

Cu alte cuvinte, implantul este solutia potrivita pentru persoanele care se confrunta cu pierderi dentare. Astfel, structura dentara este completa, ceea ce inseamna ca riscul ca dintii sa fie afectati scade vertiginos.

joi, 13 ianuarie 2022

Electrocardiograful – cand este nevoie de efectuarea unui EKG?



                 

Bolile cardiovasculare sunt unele dintre cele mai intalnite afectiuni cu care se confrunta oamenii in prezent, astfel ca medicii cardiologi realizeaza numeroase analize EKG, pentru care este folosit electrocardiograful, chiar si in cazul unor pacienti tineri.

Cu toate ca, in trecut, bolile de inima erau mai des intalnite la persoanele trecute de prima tinerete, in ultimii ani, tot mai multi tineri sufera de diferite afectiuni cardiovasculare. De aceea, este recomandat ca o data pe an, fiecare individ sa faca un EKG, acesta fiind o modalitate foarte eficienta de a monitoriza sanatatea inimii.

Cum se utilizeaza electrocardiograful?

Electrocardiograful este dispozitivul medical folosit pentru efectuarea analizei cunoscute ca electrocardiograma sau EKG. Acesta trebuie sa fie folosit numai de personal medical autorizat, desi procedeul de utilizare este unul destul de simplu.

Pacientului care este supus unei astfel de analize i se aplica mai multi electrozi pe corp – sub forma de ventuze, pe piept, si sub forma de clesti, la incheieturile mainilor si la glezne – care vor masura activitatea electrica a inimii. Acesti electrozi sunt conectati la electrocardiograf, care tipareste pe o hartie speciala activitatea inregistrata de acestia.

Electrocardiograf | Aparatura medicala | TesaMedical.ro

Ulterior, medicul cardiolog va interpreta inregistrarile facute de aceasta aparatura medicala pentru a observa daca inima functioneaza corect sau sunt prezente anumite anomalii, care pot anunta existenta unei afectiuni cardiace.

Ce boli pot fi identificate cu ajutorul EKG-ului?

Categoria de boli cardiovasculare este una foarte vasta, astfel ca cele mai comune afectiuni care pot fi identificate prin intermediul analizei EKG sunt:

  • tahicardie (ritm cardiac rapid) sau bradicardie (ritm neregulat);
  • semne ca exista o cantitate mare de electroliti in sange, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu;
  • prezenta sau existenta anterioara a unui infarct miocardic;
  • boala arteriala coronariala sau deteriorari ale inimii cauzate de aceasta;
  • tulburari cardiace sau metabolice, care determina o conducere anormala a impulsurilor cardiace;
  • miocardita sau pericardita – inflamarea inimii sau a mucoasei acesteia.

Toate aceste sunt posibile datorita aparaturii medicale de ultima generatie, care este disponibila numai la distribuitori autorizati, cum este TesaMedical.ro, un magazin online de aparatura medicala care se adresaza atat personalului medical, cat si oamenilor obisnuiti.