marți, 26 noiembrie 2019

Cat de frecvente trebuie sa fie vizitele la stomatolog





Aceasta este o intrebare pe care foarte multe persoane si-o pun, mai ales cei care trebuie sa mearga la dentist in orasele mari, cum ar fi Capitala. Din fericire, o clinica in care pacientii vor beneficia de cele mai bune rezultate este http://cabinetstomatolog.ro/ , loc in care activeaza personal cu experienta. Pentru cei care cauta un cabinet stomatologic Bucuresti, aceasta este solutia cea mai buna.   

Cabinet stomatologic Bucuresti – frecventa vizitelor la stomatolog

 Frecventa vizitelor la stomatolog va fi stabilita impreuna cu medicul specialist. Acesta va pune in functiune, alaturi de pacient, un plan stomatologic, astfel incat sa se plieze cat mai bine pe programul acestuia. Cu ingrijire dentara consecventa si regulata, dintii se vor conserva foarte bine si vor avea un aspect excelent.

Cum se invinge teama de dentist?


La Cabinet stomatologic Dristor, pacientii sunt tratati corespunzator si linistiti in momentul in care incep sa se impacienteze. Multi pacienti experimenteaza stari de rau inainte de o vizita la stomatolog. Sunt si multi pacienti care, de frica de dentist, amana, de multe ori, vizita, chiar daca dintii lor au nevoie de interventii imediate.

De ce atat de multi oameni se tem de dentist?

Mai multe studii au aratat ca, desi interventiile dentare nu mai sunt dureroase, 75% din oameni inca se tem de dentist. Aproximativ 20% din persoanele afectate se feresc de vizita la stomatolog, chiar si in caz de durere severa.

Cele mai comune motive sunt:
Teama de durere din cauza experientelor neplacute din copilarie;
Modele si tipare dobandite din familie;
Povesti de groaza spuse de rude si prieteni.

Multi incep sa se simta rau de indata ce scaunul stomatologului este aplecat pe spate si aparatele incep sa faca zgomotele specifice. Adesea, pacientii nu pot intelege ce se intampla si devin intra in panica.

Tratamentul dentar nu mai este dureros de multa vreme, pentru ca toate procedurile care ar putea implica durere sunt realizate sub anestezie locala. Exista si medici stomatologi pentru pacientii cu anxietate, care utilizeaza metode speciale de sedare, cum ar fi prin inhalare, anestezie generala sau cu oxid de nitru. In anumite cazuri speciale, se poate apela si la un psiholog, care sa ajute la confruntarea cu frica. Sunt si pacienti care au eliminat teama de dentist cu ajutorul hipnozei.

Cabinet stomatologic Bucuresti | Cabinet stomatologic Dristor | cabinetstomatolog.ro


Este foarte important ca pacientul sa se simta bine in clinica sau in cabinet, pentru a elimina teama. Spatiul si modul in care personalul se adreseaza pacientului sunt foarte importante. Specialistii stiu cum sa gestioneze temerile pacientilor, motiv pentru care este important ca acestia sa intre pe usa, iar frica va fi indepartata foarte curand.

duminică, 17 noiembrie 2019

Cand trebuie sa ne ingrijoreze simptomele ulterioare obturatiei de canal?



In societatea moderna actuala, progresul tehnologic se resimte in toate domeniile, inclusiv in stomatologie, in diferite ramuri ale acesteia. In ramura endodontiei, spre exemplu, in clinica stomatologica Dental Progress se folosesc mijloace moderne, precum microscopul Zeiss cu o izolare perfecta prin tehnica rotativa de ultima generatie, care garanteaza prelungirea vietii dintelui.

Cu alte cuvinte, obturatia de canal pentru inserarea unei coroane zirconiu, spre exemplu, nu mai este efectuata de medicul specialist fara ca acesta sa poata localiza in mod precis apexul si fara a putea pregati in mod corespunzator canalele. Clinica DentalProgress.ro se numara printre putinele clinici stomatologice in care tehnicile electronice asigura rezultate perfecte, de lunga durata.


Cand este necesar tratamentul endodontic si cat de dureros este?

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dentara se inflameaza, in cazul unor carii profunde sau a unor obturatii incorect adaptate. Daca interventia endodontica este amanata, pulpa dentara ajunge sa se necrozeze iar bacteriile avanseaza spre regiunea apicala a dintelui, determinand aparitia unor reactii apicale si distrugerea osului la nivelul dintelui. Manoperele care sunt implicate in tratamentul endodontic nu sunt dureroase, sunt efectuate sub anestezie locala si asigura un confort maxim al pacientului.

Coroane zirconiu | clinica stomatologica Dental Progress | dentalprogress.ro

 


Simptome ingrijoratoare in urma interventiei endodontice

In general, daca obturatia de canal este realizata in mod profesional cu ajutorul microscopului, nu exista motive de ingrijorare. Dupa obturatia de canal, pacientii trebuie sa tina cont de recomandarea medicilor, sa isi administreze analgezice in cazul in care resimt o oarecare stare de disconfort si sa evite sa manance pe partea cu dintele tratat pana la efectuarea restaurarii coronare complete. Daca apar dureri foarte ascutite, sangerari sau orice alt simptom ingrijorator, pacientii trebuie sa se prezinte din nou in clinica. Mai multe detalii pe https://dentalprogress.ro/