miercuri, 25 mai 2016

Poate fi un implant dentar recomandat tuturor pacientilor?

Cel mai probabil, ati ajuns pe site-ul www.dentalcrownhealth.ro cautand “implanturi dentare Bucuresti”. Ati ajuns bine! Acesta este locul in care intrebarile dumneavoastra primesc raspuns!
Cu siguranta, recomandarea unui implant dentar se va face intotdeauna tinand cont, in primul rand, de istoricul medical al pacientului si de varsta. De necontestat este faptul ca implantul nu poate fi realizat la persoane cu diverse boli grave precum: diabet, leucemie acuta, SIDA, etc.

Implanturi dentare Bucuresti

Este riscant sa faci o astfel de interventie unei persoane care are diabet, deoarece vindecarea poate intarzia din cauza cresterii glicemiei. Nu se fac interventii de acest fel persoanelor care au glicemia de peste 126 mg/dl. In cazul in care diabeticul urmeaza un tratament corespunzator si un regim alimentar corect, este putin probabil sa apara complicatiile, iar interventia poate fi facuta in colaborare cu un medic diabetolog. 
 
De asemenea, nu se fac implanturi persoanelor care sufera de paradontoza, inainte ca aceasta sa fie tratata. Nici persoanelor care fac chimioterapie nu le pot fi facute implanturi. Femeile gravide vor trebui sa amane realizarea unui implant dentar pana ce va trece perioada de graviditate. 
 
In ceea ce priveste varsta, notam ca nu se fac implanturi copiilor in perioada de crestere, deoarece oasele maxilare nu sunt formate. Pe de alta parte, pacientilor in varsta le pot fi facut implanturi cu conditia sa fie sanatosi si sa permita osul (minim 12 milimetri inaltime si 5 milimetrii grosime). Literatura de specialitate ne indica ca aproximativ 80% dintre adulti au cel putin un dinte lipsa, insa procentul celor care considera ca situatia trebuie evaluata si rezolvata este mic. Sunt persoane care se tem de interventie si probabil ca acesta este unul dintre motivele pentru care nu apeleaza la stomatolog. O astfel de grija este inutila! Anestezia care se face inainte de interventie contribuie major la starea pacientului, care nu va simti nici cel mai mic disconfort.

luni, 9 mai 2016

Cum sa traim si sa ne adaptam aparatului dentar ?

Cabinetul dentar din Drumul Taberei plazadent.ro va ofera sfaturi pretioase despre portul aparatelor ortodontice si adaptarea acestora la viata cotidiana, printr-o ingrijire constanta si o igiena ireprosabila. Aparatul dentar pe care dentistii de la clinica de stomatologie din sectorul 6, il,recomanda pacientilor cu nevoi specile , este un dispozitiv care va necesita un minim de timp de adaptare caci uneori puteti simti la inceput dureri si neplaceri. 

Clinica de stomatologie din sectorul 6


Totusi efectul este minim caci specialistii nostri va acompaniaza cu cea mai buna consiliere pentru a se adapta acestor dezagrimente.In primele zile ce preceda instalarea aparatului veti intampina unele dificultati in masticatie si probabil in pronuntarea unor cuvine si sunete. Aceste probleme se termina foarte repede de indata ce veti simti ca va adaptati noului stadiu.Totusi ce ramane foarte important, este mentinrea unei igiene dentare ireprosabile. Cand purtam un apart dentar, imposibil sa ne spalam pe dinti doar o data pe zi, este necesara utilizarea unui fir dentar suplimentar pentru a se asigura ca nici un reziduu nu ramane captiv in aparat. Alimentele ce se depoziteaza provoaca in mod sigur carii dificil de reparat din cauza lipsei de accesinilitate. Puteti de asemenea sa reconsiderati si unele obisnuinte alimentare care nu sunt in concordanta cu putarea aparatului dentar.

 Este recomandat sa reduceti consumul de zahar pentru a evita petele albe cand veti inlatura aparatul. Bacteriile placii dentare produc acidul in contact cu zaharul si contribuie la decalcificarea dintilor ceea se provoaca in mod egal aparitia dezastruoasa a cariilor. Este imperios deci sa evitam alimentele cu textura ce poate strica sau deplasa pozitia corecta a aparatului. Ne referim desigur la alimente dure de tipul merelor , morcovii cruzi sau nucile care risca degradarea unor parti din aparatul dentar. 

De asemenea trebuie sa se evite caramelul, guma de mestecat si alte substante ce se pot ascunde intre spatiile aparatului , pozitii dificil de penetrat. Contentia este faza ce va permite sa finalizam misiunea de indata ce aparatul dentar este scos definitiv si se vizeaza mentinerea dintilor in buna pozitie. Puteti avea de ales intre contentia permanenta si o contentie amovibila. Dentisul va va recomanda in mod sigur o contentie permanenta pentru a evita riscul de a uita sa o instalati in timpul somnului, repaus ets. Dar si solutia amovibila este o alternativa eficace daca sunteti rigurosi si respectati consiliile stomatologului. In orice caz nu ezitati sa ne consultati pe platforma plazadent.ro pentru orice nelamurire si neliniste in privinta adaptarii vietii dumneavoastre la aparatul dentar.

miercuri, 4 mai 2016

Ce stiti despre sanatatea dintilor dumneavoastra?

Problema noastra, a oamenilor, in general, este ca nu acordam prea multa atentia sanatatii dentare. Iar daca acordam aceasta atentie, o acordam in mod superficial, fara sa ne gandim serios la ceea ce trebuie facut pentru ca dintii nostri sa fie sanatosi.

Aparat dentar

Astfel, daca pana acum ati auzit de aparat dentar safir sau de aparate ortodontice, dar nu stiti la ce se folosesc ele, iata ca va lamurim noi: acestea sunt apanate directe ale stomatologiei, fiind numai cateva dintre leit-motif-ele acestui domeniu. De altfel, acest domeniu, nu trebuie, sub nicio forma, ignorat, intrucat de sanatatea dintilor nostri depinde intreaga noastra sanatate, oricat de greu ne-ar veni sa credem asa ceva. 
 
Astfel, daca ar fi sa desfacem aceasta disciplina medicala, am afla ca stomatologia in sine cuprinde mai multe ramuri, dupa cum urmeaza: pedodontia (stomatologia destinata celor mici), ortodontia (se ocupa cu asezarea normala a dintilor), endodontia (tratamentul efectiv al canalelor dentare), parodontologia (chirurgia stomatologica), protetica (lucrari de tip proteza) si chirurgia orala (extractii dentare, etc).
Ceea ce este foarte bine de stiut este ca sanatatea dintilor nostri nu se capata, ci se intretine, astfel ca ea ar trebui sa fie tinuta sub control chiar de cand suntem copii. Daca sunteti parinti de copii mici, fiti responsabili si faceti-le un bine sa ii duceti la medicul stomatolog pentru a preveni eventualele probleme ulterioare, pentru ca stomatologia are rol si de preventie, nu numai de a trata. 
 
Poate va intrebati la ce anume va poate ajuta o dantura sanatoasa. Daca ati ajuns sa va intrebati asa ceva, credeti-ne pe cuvant ca trebuie, automat sa mergeti la medicul dentist, intrucat cu siguranta aveti probleme cu digestia (masticatia este deosebit de importanta in acest sens), probabil sa aveti si probleme si cu dictia (intrucat o dantura necorespunzatoare este responsabila, de asemenea, pentru asa ceva) si, nu in ultimul rand, posibil sa aveti probleme si cu mirosul neplacut al respiratiei. 
 
In plus, fata de vizitele regulate la medicul stomatolog, trebuie sa ne intretinem si noi, in particular, sanatatea dintilor prin periaje zilnice (de indicat dupa fiecare masa sau macar de trei ori pe zi, cel mai important dintre ele fiind cel de dinainte de culcare, intrucat pe timpul noptii se produc cele mai mari leziuni ca rezultat direct al mancarii depuse printre dinti).
Vedeti? Sa va mentineti sanatatea dentara este foarte important. Luati aminti si nu neglijati acest subiect!
Daca ati hotarat sa mergeti la stomatolog va putem recomanda clinica stomatologica velvetdental.ro .