miercuri, 12 august 2015

Ce este chirurgia dentara?

Cand auziti de chirurgie dentara probabil va ganditi la un spital, anestezie generala si una sau mai multe zile de recuperare dupa aceasta procedura, insa ati fi surprins sa aflati ce inseamna de fapt chirurgie in stomatologie sector 6, la www.plazadent.ro. Multe proceduri efectuate intr-un cabinet stomatologicsunt considerate chirurgie orala, iar aceasta nu presupune un tratament foarte lung sau ceva foarte greu de suportat. Forma cea mai cunoscuta de chirurgie dentara este extractia. 

Motivele pentru extractie pot varia de la masele de minte problematice, dinti ce nu mai pot fi salvati prin tratament, fracturi de radacina sau traumatisme. Un alt motiv este reprezentat de catre dintii de lapte care nu au reusit sa cada si impiedica eruptia celor permanenti. 

Planurile de tratament ortodontic pot necesita o extractie pentru a obtine apoi rezultatul dorit. In general, o extractie este apoi urmata de un implant dentar Bucuresti, alta forma a chirurgiei orale. Implanturile dentare reprezinta o procedura folosita pentru a inlocui dintii lipsa sau pentru a oferi stabilitate unei proteze noi sau existente. 

Chirurgia maxilarului, efectuata de un chirurg maxilo-facial, este necesara atunci cand exista dureri sau o disfunctie a mandibulei ca urmare a unui traumatism minor sau major, muscatura incorecta, uzura excesiva a dintilor ca urmare a macinaroo acestora, dificultati la mestecat, mancat, deschiderea si inchiderea gurii, pozitia incorecta a maxilarului. O alta forma de chirurgie dentara este biopsia necesara in depistarea cancerului oral, aceasta fiind o procedura prin care se scoate o bucata de testut suspectat de a fi bolnav.

Efectele medicamentelor asupra dintilor

Desi ai crescut numarul datilor in care va spalati pe dinti de-a lungul unei zile, ati renuntat cat ati putut de mult la zahar sau la alte alimente care dauneaza dintilor dumneavoastra, dar totusi simtiti disconfort dentar sau aveti carii noi, aflati ca mai exista un motiv important ce poate cauza aceste probleme, conform medicului dentist Drumul Taberei, de la www.plazadent.ro

Medicii dentisti spun ca exista numeroase efecte adverse asupra dintilor si gingiilor, cauzate de diferite tratamente medicamentoase luate pentru cu totul alte probleme de sanatate. De exemplu, antidepresivele au un efect secundar foarte intalnit printre utilizatori, si anume senzatia de gura uscata. Pe langa faptul ca o gura uscata poate crea o senzatie de disconfort permanent, aceasta este si o cauza importanta in aparitia cariilor dentare. 

Lipsa salivei nu este tocmai foarte buna pentru sanatatea orala. In cazul in care aveti aceasta senzatie, vizitati de urgenta cabinet stomatologic Drumul Taberei. Intrebati medicul dentist ce puteti face in acest caz si cum puteti preveni cariile. De asemenea, medicamentele prescrise pentru tensiunea ridicata pot cauza largirea gingiilor. Aceasta nu este neaparat dureroasa, insa poate fi cauza unor inflamari ulterioare sau chiar a paradontozei, daca este lasata netratata. Medicamentele prescrise dupa o operatie chirugicala pot avea ca efect secundar largirea gingiilor, dar si sangerarea acestora. Gingiile largite pot strange bacterii, iar aceste bacterii va pot afecta si rezultatele operatie efectuate recent. Alte medicamente pot slabi puterea oaselor, iar acest lucru cauzeaza de asemenea si slabirea dintilor, facandu-i sa se miste sau chiar sa cada atunci cand nu sunt tratati pe perioade mari de timp.