marți, 29 decembrie 2015

Cum sa preveniti sangerarile gingivale

Implanturi dentare Bucuresti

Una dintre cele mai neplacute experiente dentare este sangerarea gingivala. In multe cazuri, aceasta afectiune poate impiedica persoanele suferinde sa continue sa isi ingrijeasca corespunzator dintii.
Daca nu vreti sa va aflati printre aceste persoane, programati-va numaidecat la dentist, deoarece in stadiul incipient se poate trata foarte usor si nu este nici dureros. De asemenea, veti afla si care a fost cauza problemei, astfel incat sa o preveniti pe viitor.
Printre cele mai frecvente cauze ale sangerarilor gingiilor, se numara urmatoarele:
  • Va periati prea dinti prea tare. Daca aplicati presiune pe dinti atunci cand va spalti, s-ar putea sa va raniti gingiile si sa inceapa sa sangereze. In cazul in care nu faceti acest lucru intentionat, incercati sa folositi si mana cealalta, deoarece s-ar putea sa nu aveti la fel de multa forta in ea.
  • Va periati pe dinti incorect. Cand va spalati pe dinti, nu trebuie sa miscati periuta in fata si in spate, ci in sus si in jos sau in cercuri. Periajul corect nu va va irita gingiile si va curata dintii mult mai eficient.
  • Daca folositi o periuta de dinti de proasta calitate, mai mult ca sigur veti avea sangerari. Multe persoane, din pacate, inca aleg periute de dinti foarte aspre, deoarece, in multe cazuri, au preturi mai mici. Insa nu se gandesc la dezavantajele care vor aparea ulterior. Periutele aspre va ranesc gingiile si va pot distruge si smaltul dintilor. Alegeti una cu peri moi, fiindca va va ajuta mult mai mult.
  • Daca nu va spalati si nu folositi ata dentara suficient de des, probabil veti avea de-a face cu o boala gingivala in curand. De asemenea, igiena precara este primul pas catre sangerarile gingivale. Sfatul medicilor dentisti este sa va spalati pe dinti de doua ori pe zi si sa utilizati ata dentara cel putin o data, eventual seara, inainte de culcare, cand stiti ca nu veti mai manca nimic.
In cazul in care aveti totusi igiena corespunzatoare, o faceti asa cum trebuie si folositi produse de calitate, dar totusi va sangereaza gingiile, mergeti de urgenta la dentist. Acestea pot fi semnul unei boli care va poate afecta toata gura, ajungand sa va pierdeti dintii si sa aveti nevoie de implanturi dentare Bucuresti. Pe www.dentalcrownhealth.ro veti gasi preturi implanturi dentare.

joi, 10 decembrie 2015

Cele mai bune si cele mai proaste mancaruri crocante pentru dinti

Aparat dentar safir

Probabil ca ati mai auzit expresia ca “un mar pe zi tine doctorul departe de casa”. Insa stiati ca marele sunt foarte bune si pentru dantura? Insa ce stiti despre efectele celorlalte alimente pe care va place sa le rontaiti? In cele ce urmeaza va vom prezenta care “snacksuri” sunt bune si care nu pentru dinti.
Mancaruri crocante daunatoare:
  • Snaksurile – chipsuri, biscuitei sarati sau covrigei. Acestea sunt foarte daunatoare pentru dantura. De ce? Pentru ca bucatele mici pot ramane foarte usor intre dinti, iar cand carbohidratii pe care ii contin se transforma in zahar, erodeaza smaltul dintilor.
  • Bomboanele tari. Acestea sunt probabil cel mai daunator aliment pentru dantura. In general, stau destul de mult in gura, fapt ce ii da zaharului sansa sa distruga smaltul dintilor. De asemenea, zaharul din acest tip de bomboane se lipeste de dinti si faciliteaza aparitia cariilor.
  • Daca tot evitati mancarurile nesanatoase, nu mai beti nici sucuri carbogazoase sau energizante. Acestea sunt sursa primara de zahar pentru copii si adolescenti, lucru deja alarmant. Desi va dau un boost de energie temporar, ele au acid citric si fosforic, care erodeaza smaltul. Alternativa la ele ar fi laptele si ceaiurile verzi si negre.
Mancarurile crocante bune pentru dantura:
  • Fructele – este un exercitiu fizic pentru gura sa mestece fructe precum mere sau pere, insa exista o gramada de beneficii de pe urma acestei activitati. In primul rand, atat merele, cat si perele au calitatea de a distruge placa dentara si bacteriile. Si ca un bonus, ele sunt pline de fibre sanatoase.
  • Legumele crude. Morcovii si telina sunt cele mai bune deoarece stimuleaza fluxul de saliva – o modalitate naturala de aparare impotriva cariilor si a bolilor gingivale. De asemenea, ele contin beta-caroten, cu ajutorul caruia organismul face vitamina A (un nutrient esential pentru dinti sanatosi).
Acum, de fiecare data cand vreti sa rontaiti ceva cand va uitati la un film sau va plictisiti, nu uitati sa le oferiti si dintilor ceva sanatos.
Daca totusi ati facut exces de snacksuri si bomboane, va invitam la un control la www.plazadent.ro, cabinet stomatologic Drumul Taberei. Avem solutii si pentru dintii bolnavi si oferte promotionale la aparat dentar safir.

miercuri, 25 noiembrie 2015

Trei alimente care influenteaza aparitia cariilor dentare

Cabinet stomatolog in sector 3

Pentru ca stim deja ca alimentatia este primul factor care influenteaza aparitia cariilor dentare, trebuie sa aflam care sunt cele mai nocive produse in acest sens si pe care ar trebui sa le evitam. Este necesar sa fim informati asupra pericolelor care ne pot afecta sanatatea si sa incercam sa facem cele mai bune alegeri pentru sanatatea noastra.

Dulciurile
Alimentele cu un continut ridicat de zahar sunt cele mai daunatoare smaltului dintilor, pentru ca favorizeaza dezvoltarea microbiana, ceea ce duce la formarea cariilor dentare. Mai ales copiii ar trebui feriti de consumul ridicat al acestor alimente, pentru ca smaltul dintilor de lapte este si mai sensibil la acest tip de atacuri microbiene.

Fainoasele
Produsele de patiserie, fainoase si alte alimente bogate in carbohidrati contin de asemenea, o cantitate mare de zahar, care conduce in scurt timp la aparitia unor leziuni ale smaltului dentar. Daca acestea nu sunt descoperite la timp de catre medicul stomatolog, ele vor produce carii dentare dureroase.

Alimentele acide
Alimentele acide, printre care cele mai puternice sunt citricele au si ele o influenta negativa asupra dintilor nostri. Acizii ataca smaltul, ii slabesc rezistenta si favorizeaza aparitia cariilor dentare.

Pentru a preintampina evenimentele neplacute la nivelul cavitatii bucale este necesar sa faci controale stomatologice periodice. Clinica Dental Crown Health este un cabinet de stomatologie in sector 3, unde medicii specialisti iti vor acorda toata atentia si vor face un consult amanuntit. Pentru cele mai bune servicii profesionale apeleaza la aceasta clinica de stomatologie din Titan, despre care poti obtine toate informatiile accesand site-ul cabinetstomatolog.ro

joi, 29 octombrie 2015

Imaginea este importanta

Esti o persoana publica, iar asta inseamna ca imaginea ta este vitala? Desigur, oricine asteapta sa observe cea mai mica imperfectiune asupra ta pentru a putea face din tantar armasar. Si asta ti-ar dauna destul de mult carierei. Atunci, asigura-te ca nu vor avea niciodata sansa sa iti gaseasca vreun defect.

Clinica stomatologica sector 3

Stii ca poti impusa doi iepuri dintr-o lovitura? Te-ai gandit vreodata ca o buna sanatate a danturii poate avea legatura cu controlul greutatii? Periatul dintilor semnaleaza faptul ca ai terminat de mancat si poate ajuta la controlul proportiilor. Foloseste acest truc in avantajul tau – savureaza o masa sanatoasa, iar in momentul in care esti tentat sa mananci mai mult decat este nevoie sau sa iei o gustare dulce, du-te si spala-te pe dinti. Acest lucru ii va transmite apetitului tau ca ora mesei s-a terminat. Dupa ce iti cureti dintii si iti reimptrospatezi respiratia, daca folosesti o pasta de dinti mentolata, lucrurile nu vor mai avea acelasi gust. Nu astepta sa vina ora de culcare pentru a te spala pe dinti – incearca sa iti periezi dintii exact dupa ce ai terminat de mancat cina, pentru a contracara pofta de a manca ceva in timpul noptii.

Nu te-ai gandit la asta, nu-i asa? Iar acesta nu este singurul avantaj pe care-l poate avea o iginena orala buna asupra aspectului tau. Acceseaza site-ul cabinetstomatolog.ro pentru a afla mai multe detalii despre sanatatea cavitatii bucale si pentru a gasi adresa unui cabinet stomatologic din Bucuresti ce este in stare sa se ridice la asteptarile tale. Stii ca nu iti poti permite nicio greseala si ca trebuie sa vizitezi cei mai buni oameni din domeniul lor, iar atunci apelezi cu incredere la serviciile stomatologice fara durere oferite ce acestia.

joi, 1 octombrie 2015

Ce este un implant dentar?

Implanturi dentare in Bucuresti

 

Implanturile dentare au imbunatatit domeniul stomatologic din ultimii 25 de ani. Precum orice alta procedura stomatologica din zilele noastre, implanturile dentare nu numai ca implica o descoperire stiintifica, ci si punerea ei in practica. Intreprinderea unui implant dentar necesita experienta in planificare, chirurgie si restaurarea dintilor; pe langa stiinta sunt implicate si arta si experienta dentistului. Pe site-ul dentalcrownhealth.ro gasiti detalii de care aveti nevoie pentru a face alegeri in urma a unei bune informari. In plus, descperiti si adresa unui cabinet ce se ocupa cu punerea de implanturi dentare in Bucuresti.

            Un implant dentar este un inlocuitor pentru radacina unuia sau mai multor dinti. Precum radacinile naturale, implanturile dentare sunt fixate in osul maxilarului si nu sunt vizibile dupa ce acestea au fost fixate. Ele sunt folosite pentru a fixa coroane, punti sau proteze dentare printr-o varietate de mijloace. Sunt realizate din titan sau din aliaje de titan, ce le ofera o greutate redusa dar si putere si biocompatibilitate, ceea ce inseamna ca nu vor fi respinse de catre organism. Mai mult de atat, proprietatile speciale ale titanului de a fuziona cu osul, numite osteointegrare, reprezinta baza biologica a succesului unui implant dentar. Acest lucru se intampla datorita faptului ca atunci cand un dinte este pierdut, se pierde si osul care sprijinea acel dinte; plasarea unui implant dentar stabilizeaza osul si previne pierderea acestuia. Pe langa inlocuirea dintilor pierduti, implanturile ajuta si la mentinerea formei si a dentisatii maxialurului.

Un implant dentar te ajuta sa mananci, sa mesteci, sa zambesti si sa vorbesti, aratand complet natural. Aceasta funcionalitate confera bunastarea sociala, fizica si psihologica a pacientului.

miercuri, 12 august 2015

Ce este chirurgia dentara?

Cand auziti de chirurgie dentara probabil va ganditi la un spital, anestezie generala si una sau mai multe zile de recuperare dupa aceasta procedura, insa ati fi surprins sa aflati ce inseamna de fapt chirurgie in stomatologie sector 6, la www.plazadent.ro. Multe proceduri efectuate intr-un cabinet stomatologicsunt considerate chirurgie orala, iar aceasta nu presupune un tratament foarte lung sau ceva foarte greu de suportat. Forma cea mai cunoscuta de chirurgie dentara este extractia. 

Motivele pentru extractie pot varia de la masele de minte problematice, dinti ce nu mai pot fi salvati prin tratament, fracturi de radacina sau traumatisme. Un alt motiv este reprezentat de catre dintii de lapte care nu au reusit sa cada si impiedica eruptia celor permanenti. 

Planurile de tratament ortodontic pot necesita o extractie pentru a obtine apoi rezultatul dorit. In general, o extractie este apoi urmata de un implant dentar Bucuresti, alta forma a chirurgiei orale. Implanturile dentare reprezinta o procedura folosita pentru a inlocui dintii lipsa sau pentru a oferi stabilitate unei proteze noi sau existente. 

Chirurgia maxilarului, efectuata de un chirurg maxilo-facial, este necesara atunci cand exista dureri sau o disfunctie a mandibulei ca urmare a unui traumatism minor sau major, muscatura incorecta, uzura excesiva a dintilor ca urmare a macinaroo acestora, dificultati la mestecat, mancat, deschiderea si inchiderea gurii, pozitia incorecta a maxilarului. O alta forma de chirurgie dentara este biopsia necesara in depistarea cancerului oral, aceasta fiind o procedura prin care se scoate o bucata de testut suspectat de a fi bolnav.

Efectele medicamentelor asupra dintilor

Desi ai crescut numarul datilor in care va spalati pe dinti de-a lungul unei zile, ati renuntat cat ati putut de mult la zahar sau la alte alimente care dauneaza dintilor dumneavoastra, dar totusi simtiti disconfort dentar sau aveti carii noi, aflati ca mai exista un motiv important ce poate cauza aceste probleme, conform medicului dentist Drumul Taberei, de la www.plazadent.ro

Medicii dentisti spun ca exista numeroase efecte adverse asupra dintilor si gingiilor, cauzate de diferite tratamente medicamentoase luate pentru cu totul alte probleme de sanatate. De exemplu, antidepresivele au un efect secundar foarte intalnit printre utilizatori, si anume senzatia de gura uscata. Pe langa faptul ca o gura uscata poate crea o senzatie de disconfort permanent, aceasta este si o cauza importanta in aparitia cariilor dentare. 

Lipsa salivei nu este tocmai foarte buna pentru sanatatea orala. In cazul in care aveti aceasta senzatie, vizitati de urgenta cabinet stomatologic Drumul Taberei. Intrebati medicul dentist ce puteti face in acest caz si cum puteti preveni cariile. De asemenea, medicamentele prescrise pentru tensiunea ridicata pot cauza largirea gingiilor. Aceasta nu este neaparat dureroasa, insa poate fi cauza unor inflamari ulterioare sau chiar a paradontozei, daca este lasata netratata. Medicamentele prescrise dupa o operatie chirugicala pot avea ca efect secundar largirea gingiilor, dar si sangerarea acestora. Gingiile largite pot strange bacterii, iar aceste bacterii va pot afecta si rezultatele operatie efectuate recent. Alte medicamente pot slabi puterea oaselor, iar acest lucru cauzeaza de asemenea si slabirea dintilor, facandu-i sa se miste sau chiar sa cada atunci cand nu sunt tratati pe perioade mari de timp.

vineri, 10 iulie 2015

Sarcina si mersul la dentist

Daca planuiti sa concepeti un copil in viitorul apropiat, este recomandat sa va consultati si cu medicul dentist inainte, mai ales daca sunteti in timpul unui tratament dentar, de genul implant dentar Bucuresti. Chiar daca pare absurd, este bine sa anuntati dentistul pentru a termina inainte orice proceduri implica sedare sau chirurgie. Proceduri simple de tipul aplicarea de aparate ortodontice nu ar trebui sa va dea batai de cap.
Cand sunteti insarcinata, proceduri de rutina precum detartrajul, plombele, curatarea dintilor, sunt inca posibile, insa medicii de la www.plazadent.ro va vor sfatui sa evitati orice procedura care nu este de maxima urgenta. De asemenea, mare atentie la reze x – nu este recomandat sa va faceti radiografii dentare in timpul sarcinii.
Daca va faceti griji in privinta sanatatii dumneavoastra dentare in timp si dupa sarcina, ar trebui sa va faceti o programare la medicul stomatolog si sa va sfatuiti cu acesta cat mai repede in privinta tratamentelor pe care le veti putea urma. De asemenea, nu uitati sa ii ziceti si ce medicamente sau vitamine luati, si in ce dozaj.
Una din marile probleme a femeilor insarcinate este greata de dimineata, ce se manifesta prin deranjare la stomac si varsaturi. Acestea pot fi daunatoare si pentru dantura, datorita eroziunii provocate smaltului dintilor. Multe viitoare mamici au tendinta sa se spele pe dinti dupa varsaturi, insa nu este recomandat deoarece periajul poate provoca daune ireversibile smaltului dintilor, care deja este slabit. Cel mai bine ar fi sa folositi apa de gura fara alcool si bicarbonat de sodiu, pentru a va clati gura.

joi, 21 mai 2015

Vrei dinti mai albi? Iata cateva solutii



Dantura ta si-a pierdut stralucirea naturala? Dintii tai arata mai galbeni decat in mod normal si mai patati din cauza alimentelor pe care le consumi? Stii ca cele mai comune bauturi din comert iti pot pata dintii: atat sucurile, cat si bauturile alcoolice, dar si cafeaua si tutunul. In plus, chiar si limonadele naturale pot sa iti afecteze smaltul dintilor, deoarece sunt fructe ce contin acid ce erodeaza invelisul natural al dintilor, ducand la sensibilizarea acestora si predispunand la depunerea alimentelor si aparitia petelor dentare.

        De asemenea, dintii isi pot schimba culoarea naturala si datorita trecerii timpului, insa exista solutii la care poti apela pentru a-ti redobandi culoarea naturala a dintilor, precum este tehnica de albire dentara Veteranilor, din cadrul cabinetului de endodontie sector 6. Cu ajutorul sfaturilor specialistilor in materie de medici stomatologi din acest centru, veti reusi sa aflati care este solutia care vi se potriveste cazului dumneavoastra, ajungand sa aveti din nou dintii mai albi, de un alb natural.

        De asemenea, puteti intretine culoarea naturala a dintilor folosind produsele de uz comun, in domiciliul dumneavoastra. Exista benzi adezive care ajuta la curatarea danturii, dar si remedii de moda veche, precum folosirea in timpul periajului a bicarbonatului de sodiu. Insa daca cazul dumneavoastra este la un stadiu evoluat, atunci numai medicii dentisti va pot ajuta cu detartraj, periaj profesional si solutii de redobandire a stralucirii naturale a dintilor. Multe dintre produsele pe care cabinetele de dentisti le folosesc contin substante abrazive usoare, produse chimice nedaunatoare, dar si agenti de lustruire pentru a ajunge la o dantura mai alba.

miercuri, 11 martie 2015

Copilul tau nu vrea sa mearga la dentist? Cateva sfaturi utile pentru tine

Copilul tau fuge cand aude de dentist? Te intrebi daca exista modalitati pentru a-i schimba opinia cum ca aceasta vizita este insotita de chin? In cele ce urmeaza un cabinet stomatologic din Drumul Taberei, PlazaDent te sfatuieste cum poti face asta. 

        In munca pe care o duci pentru a-ti convinge copilul sa mearga la stomatolog trebuie sa incluzi urmatoarele strategii de comunicare: fii scurt si la obiect, fii pozitiv, prezinta-i situatia ca nefiind una ce tine de alegere, ci ca pe un lucru olbigatoriu si avantajos, incearca sa incluzi elemente de joaca, precum a-i spune ca este o meserie profitabila si asa are ocazia sa cunoasca aparate ortodentice, si asa mai departe. Fa din astfel de discutii un subiect frecvent, o obisnuinta in rutina dumneavoastra de familie.

        Pentru cazurile in care este vorba de mai mult decat un control de rutina, copiii trebuie sa fie pregatiti pentru a simti un discomfort, dar in asa fel incat sa inteleaga ca evitarea acestui discomfort poate duce in timp la probleme mai serioase ce stau drept cauza a unei sanatati precare.

        Lucreaza prin puterea exemplului – mergi tu la dentist si asigura-te ca ii transmiti prin aceasta experienta siguranta si confort. In acest sens, un copil se va  simti inhibat sau anxios doar daca parintele simte aceste lucruri si le transmite mai departe.

        Un parinte trebuie sa ofere stimulente in loc de recompense pentru vizita la medicul stomatolog. Spre exemplu, a spune “daca esti cuminte la doctor iti voi cumpara o masinuta”, conduce copilul dumneavoastra catre proiectarea unor asteptari iluzorii si ii da o educatie gresita in general, deoarece nu intotdeauna ii veti putea satisface dorintele. In schimb, spunandu-i ca este un copil mare si ca are puterea sa inteleaga ce este binele si mai mult, binele lui propriu, vorbindu-i in acest sens matur, si oferind avantajele vizitei la medic, precum si un stimulent sub forma unei activitati distractive in drumul spre medic sau chiar in sala de asteptare, il va conduce pe copilul dumneavoastra la o acceptare a situatiei si o dorinta de a colabora.

Cum sa mergem cu familia la dentist?

Cu cat amanati mai mult o astfel de programare cu atat sunteti in pericolul de a avea carii si a va afecta atat sanatatea, incepand de la cea bucala pana la cea a aparatului digestiv, cat si frumusetea si buna dispozitie. 

        Incepeti prin a purta discutii despre importanta vizitei la medicul stomatolog impreuna cu toti membrii familiei. Toata lumea intampina o teama atunci cand afla ca este vorba de curatarea danturii folosind aparate zgomotoase si asociaza aceasta experienta cu senzatia de durere, in loc sa o asocieze cu aceea de confort si bunastare din punct de vedere al sanatatii. Toate acestea pot fi schimbate odata ce va asumati responsabilitatea si luati in serios vizitele la stomatolog la aparitia primelor senzatii de durere.

        Daca este vorba de a purta aceste discutii cu cei mai mici din familie, atunci trebuie sa fie prezentate amanuntit avantajele si sa fie oferite stimulente in loc de recompense. De asemenea, nu va folositi in educatia copiilor de amenintari care implica vizitele la medic. Acestea le vor inrautati calitatea educatiei si le vor crea o imagine deformata asupra importantei sanatatii.

        Este cunoscut de catre medicii stomatologi ca multi parinti se folosesc de mita pentru a reusi sa aduca copiii la consultatie, dar noi, cabinetul de stomatologie din sectorul 6, PlazaDent, indemnam parintii sa nu se bazeze recompense asupra comportamentului bun. Incercati sa implementati in activitatile de joaca ale copiilor tematici precum “vizita la medicul stomatolog”, pentru a schimba acceptiunea copilului dumneavoastra fata de aceasta experienta necesara. In plus, noi stim cum sa comunicam cu copilul dumneavoastra, dar si cu dumneavoastra, sa va prezentam avantajele legate de ingrijirea gingiilor si a dintilor, iar daca este vorba de un caz special, putem sa va prezentam optiunile pentru a va corecta defectele oferindu-va, spre exemplu, un aparat dentar din safir sau un implant dentar la clinica noastra din Bucuresti. Va asteptam!

joi, 5 martie 2015

Bracketii din Safir

Bracketii din safir reprezinta varianta de aparat ceramic cea mai transparenta.

Tratamentul cu bracketii din safir ofera o solutie optima pentru pacientii cu cerinte estetice deosebite. 

Caracteristicile individuale ale bracketilor confera rezultate de precizie.

Fiecare bracket safir este obtinut dintr-un singur cristal de ceramica pura , unul dintre cele mai rezistennte materiale, pe pozitia a doua dupa diamant.

Bracketii din safir ofera un control exceptional al rotatiilor dentare datorita dimensiunii bracketilor, date furnizate de ultimele studii in domeniu. 

In conditiile in care pacientii cauta alternative fizionomice, cat mai putin vizibile, bracketii din safir pot reprezenta optiunea cea mai buna pentru un tratament ortodontic.

Pacientii au nevoie de o varianta de aparat ortodontic cu eficienta rapida, care sa confere un zambet frumos pe parcursul tratamentului, si care sa se adreseze particularitatilor fiecarui caz.


Unul din 5 pacienti care se adreseaza medicului ortodont este reprezentat de adulti, iar solutia pentru o viata sociala fara frustrari din punct de vedere estetic o reprezinta aparatul din safir.
                                                                                                                                

Dr. Cristina Neaga – Velvet Dental